SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Volleybollklubben Westan
Kungsbacka
Välkommen till Volleybollklubben Westan - Säsongen 22/23

Vi har verksamhet för barn och ungdomar födda 2004-2016. Läs mer under respektive flik längst upp på sidan. 

 

Väkomna!

 

Hälsningar Westan VK

 

Intresseanmälan

En julhälsning till alla aktiva, ledare och föräldrar i Westan. 
2022-12-22 09:05

En julhälsning till alla aktiva, ledare och föräldrar i Westan. 

 

Säsongen har passerat i rasande fart och det har äntligen varit en vanlig träningshöst utan restriktioner och det har varit möjligt att genomföra cuper, sammandrag och seriematcher igen.

 

Det går bra för föreningen, antalet medlemmar ökar vilket är fantastiskt roligt. Det har varit en del uppmärksamhet på svensk volleyboll i år och det kan säkert ha bidragit till ett ökat intresse.

 

Vi är glada att föreningen växer, men det innebär också vissa utmaningar för klubben. Fler aktiva innebär behov av fler ledare. Särskilt tydligt är det just nu i vår 08/09 grupp. Kan du som förälder tänka dig att bidra på något sätt vore det av stort värde. Du behöver inte ha spelat volleyboll, men ha ett intresse av att lära dig mer. Man kan alltid bidra genom att vara en av två tränare någon dag i veckan, eller ta ett större ansvar för laget och administrativa uppgifter. Om du som förälder kan tänka dig att ställa upp med att arbeta ideellt i vår förening så ber jag dig att prata med dina barns ledare, alternativt ta kontakt med mig för att höra lite mer om på vilket sätt du skulle kunna bidra.

 

Westan har varit en hälsocertifierad förening sedan 2016 och även i år har vi uppfyllt kriterierna som ingår i Idrotts- och hälsocertifieringens certifieringsmål. Vi har bland annat arbetat med drogförebyggande arbete, aktivt värdegrundsarbete och ökad utbildningsnivå för våra ledare. Detta är områden som vi kommer att fortsätta att arbeta med under 2023. Hälsocertifieringen är inte bara en kvalitetsstämpel för föreningen, den ger också klubben ett välkommet bidrag till kassan.

 

Jag och styrelsen vill passa på att rikta ett särskilt tack till alla våra engagerade ledare som gör det möjligt för våra barn och ungdomar att träna. De värnar även vår värdegrund, att vi har kul, vi är schysta mot varandra och vi tränar volleyboll och blir svettiga.

 

Avslutningsvis vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Sedan är ni välkomma åter, laddade inför en ny volleybollsäsong.

 

Malin Thelander, Ordförande

Kämpaseger idag!
2022-12-17 18:15

Herrarna fick slita idag mot Göteborg C men lyckades till slut knipa segern i femte set med starkt stöd av publiken. Jämnt och spännande med härlig stämning i Fjärås!

Volleybollhelg 26-27/11 - Kom och hejja på våra lag!
2022-11-22 14:40

I helgen kommer nästan alla våra lag att spela så det finns gott om möjlighet att få en härlig volleybollhelg! Kom och supporta, det är gratis inträde! 

 

Lördag

Spelar Damlaget hemmamatch i Fjärås. Kl 11 möter vi Engelholm D och sedan kl 15 möter vi Gislaved C vilket blir en tidig seriefinal i division 3 södra mellersta - Westan ligger etta och Gislaved C tvåa. Kom och hejja fram våra unga damer till fortsatt serieledning och passa på att inspireras av bra volleyboll!

 

Tjejerna födda 08/09 och 06/07 åker till Falköping för att spela turnering i U16 respektive U18.

 

Söndag 

Spelar Herrlaget hemmamatch. Kl 11 möter vi Gothia C och kl 15 är det dags för Bjärke. Herrarna har två färre matcher spelade och ligger på en tredjeplats i division 3 västra och har stora chanser att även de gå upp i serieledning. Kom och hejja! 

 

Kl 9-14 i Presse tar våra yngsta spelare emot bortalag för att spela turnering i Kidsvolley level 1-3 samt 4-manna level 4-5. Det är lagen med spelare födda 10/11, 12/13 samt 14/16 som kör årets första hemmaturnering. Kom och hejja och passa på att ta en fika! 

 

Helgen är alltså full av Westanspelare som svettas, är schyssta kompisar och som framförallt har kul.

 

Välkomna!

VK Westan anordnar prova-på-tillfälle söndagen den 28/8
2022-08-16 19:41

VK Westan anordnar ett prova-på-tillfälle söndagen den 28/8 kl 10.00-11.30 i Kapareskolans idrottshall.

 

Vi välkomnar både killar och tjejer mellan 6-12 år, tillsammans med föräldrar. 

 

Är ni redan medlemmar så passa på att berätta för era vänner och bekanta hur roligt det är att spela volleyboll, vilken fantastisk klubb vi har och  bjud in dem till vårt prova-på-tillfälle. 

 

Varmt välkomna! 

 

//Styrelsen

Äntligen dags för kickoff - lördagen den 27/8 !
2022-08-16 19:15

Hej, 


Äntligen är det dags att starta upp volleybollsäsong 22/23.

 

Vi startar med kickoff lördagen den 27/8 på Galaxen i Onsala, och vi ser fram emot en dag med spelare i alla åldrar, våra fantastiska ledare, ungdomsledare och representanter från RF/SISU.


Under dagen varvar vi volleyboll med utbildning och roliga aktiviteter samt mat och fika.

 

Vi startar med en invigning kl 11.00 - 11.30 och då är även föräldrar varmt välkomna! 

 

Vi utgår såklart från vår värdegrund:

 

Vi har kul!   

Vi är schyssta mot varandra!       

Vi spelar volleyboll och blir svettiga!

 

 

Anmälan kommer gå ut som vanligt via Sportadmin. Där kommer ni se beräknade sluttider för just er/ert barns grupp. Svara på anmälan så vi vet hur många som kommer och hur mycket mat och fika vi ska handla. 

 

På söndag den 28/8 kommer vi anordna ett prova-på-tillfälle för barn mellan 6-12 år i Kapareskolans idrottshall. Berätta gärna för era vänner och bekanta hur roligt det är att spela volleyboll och bjud in dem till vår prova-på-tillfälle! 

 

 

Varmt välkomna!

 

Hälsningar Styrelsen 

 

Kick off - Save the Date 27/8 2022
2022-07-06 10:06

Hej alla volleybollspelare och föräldrar! 

 

Lördagen den 27/8 2022 planerar föreningen för höstens Kick off.

 

Styrelsen återkommer med mer information om plats och tid, men räkna med en heldagsaktivitet vid Galaxen och Kapareskolan. 

 

Vi vill också passa på att tacka för ett härligt volleybollår 2021-2022. 

 

Trevlig sommar! 

 

Hälsningar Styrelsen 

Förre NHL-spelaren Jonathan Hedström föreläser om psykisk ohälsa
2022-04-14 07:30

RF SISU bjuder, i samarbete med Kungsbacka kommun och basketklubben Onsala Pirates, in till en kostnadsfri träff för unga som är födda 2007 och tidigare, samt föräldrar och ledare. 

 

Efter pandemin har flera föreningar hört av sig till kommunden och efterfrågat information kring hur de kan stötta unga som inte mår bra. 

 

2022-05-05 kl 18-19.30

 

" Vi hoppas att ni kan ta detta som ett träningstillfälle och ta med en grupp/lag med ledare in till föreläsningen och boosta varandra att våga prata om jobbiga saker. "

(Föreningsservice Kungsbacka kommun, Kultur och Fritid)

Obligatorisk föräldra-drop-in söndagen den 24 april! Det handlar om Westans framtid!!
2022-04-10 15:33

Söndagen den 24 april kommer vi i Westans styrelse att finnas i Presse i samband med alla träningar (kl 13-16). Vi vill att du stannar till, tar en kopp kaffe och träffar oss i styrelsen.

OBS! Du som inte brukar lämna eller hämta ditt barn – kom till Pressehallen denna söndag!

 

Vad vill vi prata om?

Vi vill prata om Westans framtid och vad som krävs för att en förening ska fungera! Just nu finns en stor risk att vi får lägga ner Westan (efter drygt 50 år!) och det vore väldigt sorgligt för alla barn och ungdomar som vill spela volleyboll i Kungsbacka!

 

För att en förening ska finnas, blomstra och utvecklas så behövs både en engagerad styrelse och ledare! Som ni sett i ett flertal brev från styrelsen så har vi brist på båda!

 

Vi är 150 medlemmar varav de flesta är barn och ungdomar. Det borde därmed finnas en stor potential! Om vi är många som är engagerade så behöver var och en inte göra så mycket!


Fundera på vad DU kan göra så ses vi den 24 april i Pressehallen!

 

Vårhälsningar från styrelsen och ledarna (som består av ideellt arbetande föräldrar)

 

Välkommen på digital temakväll kring ANDT 24 mars kl 18-22.
2022-03-13 16:38
ANDT står för Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak.

För dig som är föreningsledare inom idrotten. 

 

Målsättningen är att du som ledare eller tränare efteråt ska känna dig tryggare i att lyfta dessa ibland lite svåra frågor med de aktiva du leder. För dig som leder målgrupper från 12 år och uppåt. 

Föräldrar och ledare är välkomna på en Temadag med Johan Fallby 19/3 -2022.
2022-03-08 19:19

Välkomna att lyssna på Johan Fallby 19/3- 2022, i aulan på Elof Lindälvs gymnasium.

 

Johan är en mycket omtyckt föreläsare och utbildare inom bland annat idrottspsykologi och pedagogik. Han har arbetat för Svenska Fotbollförbundet, FC Köpenhamn och SOK. 


Dagen kommer innehålla två föreläsningar. En för ledare och en för föräldrar.

Du som ledare kan vara med på båda föreläsningarna.

Seriespelsmatch för tjejerna på lördag kl 13 Fjärås
2022-03-03 06:45

På lördag är det dags för vårt unga damlag att spela sin sista hemmamatch för säsongen. Vi möter Kalmar som ligger tvåa i serien vilket blir något av en utmaning för oss som ligger på sexa. Vid förra mötet hade flera av Kalmars rutinerade spelarna personnummer som börjar på 198x. Spelartruppen från Westan har framtiden för sig - den äldsta spelaren är född 2003 och vi är till största består laget av 2006 och 2007. Unga, hungriga och orädda! Vårt unga lag tänker definitivt bjuda på motstånd, ikväll ska vi slipa formen och träna "kortisar" och distansanfall. 

 

Hejaramsor publikstöd välkommet så kom och stötta våra grymma tjejer kl 13 i Fjärås idrottshall på lördag!

 

 

 

Hjälp oss att hitta fler ledamöter till styrelsen!
2022-02-07 19:47

 

Hej alla Westan-medlemmar, föräldrar och ledare!

 

Nu när restriktionerna närmar sig sitt slut (i alla fall för denna gång?!) så hoppas vi komma igång igen med träningar, matcher och turneringar! Att allt blir som vanligt!

Vi är en fantastiskt förening med stort engagemang och där våra barn och ungdomar får möjlighet att utvecklas, ha kul, bli svettiga och ha roligt flera gånger i veckan! Vi har breddat oss och har numera aktivitet i alla åldrar ända upp till två lag i seriespel! Och till hösten har tre av Westans ungdomar kommit in på två av Sveriges volleybollgymnasium i hård konkurrens. Inte illa av vår förhållandevis lilla förening!

En blomstrande förening behöver näring!

Men! För att en förening ska finnas, blomstra och utvecklas så behövs en engagerad styrelse. Dagens styrelse består av fyra stycken veteraner som har varit med ett bra tag och vars barn slutat eller är på väg att sluta. Dessa är ordförande Ann-Charlotte, kassör Christina och ledamot Vladimir samt vår kassör Bittan. Bittan har ställt upp år efter år men vill nu lämna över till någon yngre förmåga!
Glädjande nog har vi två nya eldsjälar i Malin och Anna som är inne på sitt första år. Malin och Anna  behöver nya kollegor!

Så vi uppmanar dig som förälder att ställa upp! För föreningen och för dina egna och för andras barn! Att vara med i Westans styrelse är roligt och du gör en ideell insats under några år vilket du aldrig kommer att ångra för det ger mycket tillbaka! Så tveka inte att höra av dig till Ann-Charlotte eller Christina om du vill ställa upp! Utan styrelse har vi ingen förening!

 

Ny styrelse väljs på höstens årsmöte och fram till dess kommer vi att ha olika aktiviteter för att hitta nya ledamöter. Först ut är en aktivitet den 7 mars, det är att vi bjuder in alla ledare till vårt styrelsemöte (digitalt). På mötet vill vi ha era idéer och nomineringar av tänkbara nya ledamöter!

 

Vårvintriga volleyboll-hälsningar
Styrelsen

 

Fredagsträningar och håll avstånd
2022-01-10 20:04
Nu är jullovet slut och vi är igång med hela vår verksamhet igen! Vi vill med detta korta inlägg välkomna spelare som är födda 2011 och tidigare på fredagsträning i Kaparen kl 17-19. Där blandar vi grupperna och tränar på det spelarna vill träna på, oftast blandar vi lag och spelar match. Kanske vill du bli bättre på serve eller säkrare fingerslag och vill ha lite tid att bara "nöta". Upplägget är olika beroende på vilka spelare som dyker upp. Hur som helst är du välkommen, det är ganska få ledare på plats så vi hjälps åt tillsammans att göra träningen så bra som möjligt.
 
Om du har svårt att hinna till kl 17 gör det inget om du kommer lite sent. Slutligen påminner vi om att det är viktigt att du stannar hemma om du har minsta symptom samt håller avstånd på träningen.
 
Nu ser vi fram emot en frisk volleybollvår tillsammans!
 
 
Julavslutningar istället för tomtecup!
2021-12-07 09:53

Hej alla spelare och föräldrar!

Det lackar mot jul och avslutning av en härlig volleybolltermin!

Det har hänt mycket! Härliga volleybollträningar och turneringar som kommit igång igen samt  seriespel för våra dam- och herrlag!

Vi har haft tillströmning av nya spelare i flera åldrar! Extra glädjande att vi fyllt på med några barn inom kidsvolley där vi är för få och behöver växa! 

 

Tack alla ledare som ser till att våra barn och ungdomar får bra och roliga träningar! (trots lite logistikproblem när vi blivit för många i lokalerna...) 

 

Vi lever våra värderningar!
- Vi har kul

- Vi är schyssta mot varandra

- Vi tränar volleyvoll och blir svettiga 

 

Som ni kanske har hört så planerade vi för en tomtecup som avslutning. Den blir tyvärr inte av.
Styrelsen beslutade igår att vi istället kommer att ha egna julavslutningar per lag.

 

Dels är vi försiktiga pga ökad smittspridning (det kan komma nya restriktioner) och dels så behöver vårt damlag fjäråshallen på lördag då de har fått ytterligare matcher att spela. (Omstuvning i schemat från volleybollförbundet).

 

Hoppas att ni får en fin avslutning med ert lag och att ni får en härlig julledighet när den kommer!

 

Vänliga hälsningar 
Styrelsen 

Nyheter från våra lag
Damlag seriespel, 23/10 10:55 
Herrlag seriespel, 23/10 10:41 
Kontakta oss, 19/09 19:04 
Tävling- & träningsgrupp 08-09, 28/08 17:15 
Damlag seriespel, 10/03 07:59 
Damlag seriespel, 10/03 07:35