SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Volleybollklubben Westan
Kungsbacka
Välkommen till Volleybollklubben Westan - Säsongen 22/23

Vi har verksamhet för barn och ungdomar födda 2004-2016.

 

De yngsta barnen spelar kidsvolley med anpassade regler för att få ett bra spel. Sedan spelar de fyrmanna där de får klättra från level 1 till level 7 med ökande svårighetsgrad för att från ca 14 års ålder börja spela sexmanna.  Läs mer om de olika spelformerna här

 

Vi delar in spelarna i träningsgrupper utifrån ålder och varje grupp har sin egen sida, dem hittar du under respektive flik längst upp på sidan. Där kan du läsa mer om respektive grupp och hitta kontaktuppgifter mm.

 

Vill du eller ditt barn prova önskar vi att du gör en Intresseanmälan så får vi all information vi behöver.

 

Väkomna!

Hälsningar VK Westan

 

 

Avslutning med beach volleyboll!
2023-05-28 20:58
Nästan hela Westan representerade av herrlaget, 06/07, 10/11 och 12/13

Fantastisk avslutning på säsongen. Drygt 50 ungdomar och även en del föräldrar som blev spelsugna fyllde en hel hall på Beach Center.

Efter en rafflande lottningsturnering där alla åldrar blandades på plan serverades hamburgarbuffe.
Grymt arrangerat av Jan Magnusson.

 

Damerna tog hem serien!
2023-04-04 19:10
Ännu glittrigare hattar!

Grattis till vårat damlag som vann division 3!

 

Herrarna tvåa i Div3
2023-04-04 19:02
Väldigt glittriga silverhattar!

Här är gänget som fick avsluta Division 3 säsongen och säkrade en andraplats i tabellen.

I början av säsongen fanns knappt killar till ett lag, nu är de ett gott gäng som laddar för nästa säsong - vilken upphämtning!

Grattis laget!

En julhälsning till alla aktiva, ledare och föräldrar i Westan. 
2022-12-22 09:05

En julhälsning till alla aktiva, ledare och föräldrar i Westan. 

 

Säsongen har passerat i rasande fart och det har äntligen varit en vanlig träningshöst utan restriktioner och det har varit möjligt att genomföra cuper, sammandrag och seriematcher igen.

 

Det går bra för föreningen, antalet medlemmar ökar vilket är fantastiskt roligt. Det har varit en del uppmärksamhet på svensk volleyboll i år och det kan säkert ha bidragit till ett ökat intresse.

 

Vi är glada att föreningen växer, men det innebär också vissa utmaningar för klubben. Fler aktiva innebär behov av fler ledare. Särskilt tydligt är det just nu i vår 08/09 grupp. Kan du som förälder tänka dig att bidra på något sätt vore det av stort värde. Du behöver inte ha spelat volleyboll, men ha ett intresse av att lära dig mer. Man kan alltid bidra genom att vara en av två tränare någon dag i veckan, eller ta ett större ansvar för laget och administrativa uppgifter. Om du som förälder kan tänka dig att ställa upp med att arbeta ideellt i vår förening så ber jag dig att prata med dina barns ledare, alternativt ta kontakt med mig för att höra lite mer om på vilket sätt du skulle kunna bidra.

 

Westan har varit en hälsocertifierad förening sedan 2016 och även i år har vi uppfyllt kriterierna som ingår i Idrotts- och hälsocertifieringens certifieringsmål. Vi har bland annat arbetat med drogförebyggande arbete, aktivt värdegrundsarbete och ökad utbildningsnivå för våra ledare. Detta är områden som vi kommer att fortsätta att arbeta med under 2023. Hälsocertifieringen är inte bara en kvalitetsstämpel för föreningen, den ger också klubben ett välkommet bidrag till kassan.

 

Jag och styrelsen vill passa på att rikta ett särskilt tack till alla våra engagerade ledare som gör det möjligt för våra barn och ungdomar att träna. De värnar även vår värdegrund, att vi har kul, vi är schysta mot varandra och vi tränar volleyboll och blir svettiga.

 

Avslutningsvis vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Sedan är ni välkomma åter, laddade inför en ny volleybollsäsong.

 

Malin Thelander, Ordförande

Kämpaseger idag!
2022-12-17 18:15

Herrarna fick slita idag mot Göteborg C men lyckades till slut knipa segern i femte set med starkt stöd av publiken. Jämnt och spännande med härlig stämning i Fjärås!

Volleybollhelg 26-27/11 - Kom och hejja på våra lag!
2022-11-22 14:40

I helgen kommer nästan alla våra lag att spela så det finns gott om möjlighet att få en härlig volleybollhelg! Kom och supporta, det är gratis inträde! 

 

Lördag

Spelar Damlaget hemmamatch i Fjärås. Kl 11 möter vi Engelholm D och sedan kl 15 möter vi Gislaved C vilket blir en tidig seriefinal i division 3 södra mellersta - Westan ligger etta och Gislaved C tvåa. Kom och hejja fram våra unga damer till fortsatt serieledning och passa på att inspireras av bra volleyboll!

 

Tjejerna födda 08/09 och 06/07 åker till Falköping för att spela turnering i U16 respektive U18.

 

Söndag 

Spelar Herrlaget hemmamatch. Kl 11 möter vi Gothia C och kl 15 är det dags för Bjärke. Herrarna har två färre matcher spelade och ligger på en tredjeplats i division 3 västra och har stora chanser att även de gå upp i serieledning. Kom och hejja! 

 

Kl 9-14 i Presse tar våra yngsta spelare emot bortalag för att spela turnering i Kidsvolley level 1-3 samt 4-manna level 4-5. Det är lagen med spelare födda 10/11, 12/13 samt 14/16 som kör årets första hemmaturnering. Kom och hejja och passa på att ta en fika! 

 

Helgen är alltså full av Westanspelare som svettas, är schyssta kompisar och som framförallt har kul.

 

Välkomna!

VK Westan anordnar prova-på-tillfälle söndagen den 28/8
2022-08-16 19:41

VK Westan anordnar ett prova-på-tillfälle söndagen den 28/8 kl 10.00-11.30 i Kapareskolans idrottshall.

 

Vi välkomnar både killar och tjejer mellan 6-12 år, tillsammans med föräldrar. 

 

Är ni redan medlemmar så passa på att berätta för era vänner och bekanta hur roligt det är att spela volleyboll, vilken fantastisk klubb vi har och  bjud in dem till vårt prova-på-tillfälle. 

 

Varmt välkomna! 

 

//Styrelsen

Äntligen dags för kickoff - lördagen den 27/8 !
2022-08-16 19:15

Hej, 


Äntligen är det dags att starta upp volleybollsäsong 22/23.

 

Vi startar med kickoff lördagen den 27/8 på Galaxen i Onsala, och vi ser fram emot en dag med spelare i alla åldrar, våra fantastiska ledare, ungdomsledare och representanter från RF/SISU.


Under dagen varvar vi volleyboll med utbildning och roliga aktiviteter samt mat och fika.

 

Vi startar med en invigning kl 11.00 - 11.30 och då är även föräldrar varmt välkomna! 

 

Vi utgår såklart från vår värdegrund:

 

Vi har kul!   

Vi är schyssta mot varandra!       

Vi spelar volleyboll och blir svettiga!

 

 

Anmälan kommer gå ut som vanligt via Sportadmin. Där kommer ni se beräknade sluttider för just er/ert barns grupp. Svara på anmälan så vi vet hur många som kommer och hur mycket mat och fika vi ska handla. 

 

På söndag den 28/8 kommer vi anordna ett prova-på-tillfälle för barn mellan 6-12 år i Kapareskolans idrottshall. Berätta gärna för era vänner och bekanta hur roligt det är att spela volleyboll och bjud in dem till vår prova-på-tillfälle! 

 

 

Varmt välkomna!

 

Hälsningar Styrelsen 

 

Kick off - Save the Date 27/8 2022
2022-07-06 10:06

Hej alla volleybollspelare och föräldrar! 

 

Lördagen den 27/8 2022 planerar föreningen för höstens Kick off.

 

Styrelsen återkommer med mer information om plats och tid, men räkna med en heldagsaktivitet vid Galaxen och Kapareskolan. 

 

Vi vill också passa på att tacka för ett härligt volleybollår 2021-2022. 

 

Trevlig sommar! 

 

Hälsningar Styrelsen 

Förre NHL-spelaren Jonathan Hedström föreläser om psykisk ohälsa
2022-04-14 07:30

RF SISU bjuder, i samarbete med Kungsbacka kommun och basketklubben Onsala Pirates, in till en kostnadsfri träff för unga som är födda 2007 och tidigare, samt föräldrar och ledare. 

 

Efter pandemin har flera föreningar hört av sig till kommunden och efterfrågat information kring hur de kan stötta unga som inte mår bra. 

 

2022-05-05 kl 18-19.30

 

" Vi hoppas att ni kan ta detta som ett träningstillfälle och ta med en grupp/lag med ledare in till föreläsningen och boosta varandra att våga prata om jobbiga saker. "

(Föreningsservice Kungsbacka kommun, Kultur och Fritid)

Obligatorisk föräldra-drop-in söndagen den 24 april! Det handlar om Westans framtid!!
2022-04-10 15:33

Söndagen den 24 april kommer vi i Westans styrelse att finnas i Presse i samband med alla träningar (kl 13-16). Vi vill att du stannar till, tar en kopp kaffe och träffar oss i styrelsen.

OBS! Du som inte brukar lämna eller hämta ditt barn – kom till Pressehallen denna söndag!

 

Vad vill vi prata om?

Vi vill prata om Westans framtid och vad som krävs för att en förening ska fungera! Just nu finns en stor risk att vi får lägga ner Westan (efter drygt 50 år!) och det vore väldigt sorgligt för alla barn och ungdomar som vill spela volleyboll i Kungsbacka!

 

För att en förening ska finnas, blomstra och utvecklas så behövs både en engagerad styrelse och ledare! Som ni sett i ett flertal brev från styrelsen så har vi brist på båda!

 

Vi är 150 medlemmar varav de flesta är barn och ungdomar. Det borde därmed finnas en stor potential! Om vi är många som är engagerade så behöver var och en inte göra så mycket!


Fundera på vad DU kan göra så ses vi den 24 april i Pressehallen!

 

Vårhälsningar från styrelsen och ledarna (som består av ideellt arbetande föräldrar)

 

Välkommen på digital temakväll kring ANDT 24 mars kl 18-22.
2022-03-13 16:38
ANDT står för Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak.

För dig som är föreningsledare inom idrotten. 

 

Målsättningen är att du som ledare eller tränare efteråt ska känna dig tryggare i att lyfta dessa ibland lite svåra frågor med de aktiva du leder. För dig som leder målgrupper från 12 år och uppåt. 

Föräldrar och ledare är välkomna på en Temadag med Johan Fallby 19/3 -2022.
2022-03-08 19:19

Välkomna att lyssna på Johan Fallby 19/3- 2022, i aulan på Elof Lindälvs gymnasium.

 

Johan är en mycket omtyckt föreläsare och utbildare inom bland annat idrottspsykologi och pedagogik. Han har arbetat för Svenska Fotbollförbundet, FC Köpenhamn och SOK. 


Dagen kommer innehålla två föreläsningar. En för ledare och en för föräldrar.

Du som ledare kan vara med på båda föreläsningarna.

Nyheter från våra lag
Tävling- & träningsgrupp 08-09, 30/04 09:07 
Fyrmanna 2010-2011, 16/04 17:41 
Damlag seriespel, 23/10 10:55 
Herrlag seriespel, 23/10 10:41 
Kontakta oss, 19/09 19:04 
Tävling- & träningsgrupp 08-09, 28/08 17:15