SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Volleybollklubben Westan
Kungsbacka

Välkommen till Volleybollklubben Westan säsongen 23/24

Vi har verksamhet för barn och ungdomar födda 2004-2018 samt motionsvolleyboll för vuxna!

 

De yngsta barnen spelar kidsvolley med anpassade regler för att få ett bra spel. Sedan spelar de fyrmanna där de får klättra från level 1 till level 7 med ökande svårighetsgrad för att från ca 14 års ålder börja spela sexmanna.  Läs mer om de olika spelformerna här

 

Vi delar in spelarna i träningsgrupper utifrån ålder och varje grupp har sin egen sida, de hittar du under respektive flik längst upp på sidan. Där kan du läsa mer om respektive grupp och hitta kontaktuppgifter mm.

 

Vill du eller ditt barn prova önskar vi att du gör en Intresseanmälan så får vi all information vi behöver!

 

Väkomna!

Hälsningar VK Westan

 

 

Sommarhälning - Save the date!
2024-06-19 13:47

Sommaren är här!

 

Vi vill tacka för en riktigt bra säsong. VK Westan har fått många nya medlemmar och året har bjudit på många spännande matcher och turneringar. Klubben har kommit ingång bra med sponsring och den nystartade Westan-fonden har fått ett bra tillskott. Vi har tack vare stöd från flera engagerade föräldrar ett fungerande café vid matcher och turneringar i Skårbyhallen. Vuxenvolleyboll har blivit ett vinnande koncept och där finns plats för fler vuxna att delta.

 

Så ett stort tack till alla engagerade barn, ungdomar, ledare och föräldrar!

 

Några viktiga händelser att notera i kalendern redan nu är Westans Kickoff, söndagen den 25 augusti i Skårbyhallen. Mer information och en inbjudan kommer i augusti. Alla är dessutom hjärtligt välkomna på årsmöte måndagen den 2 september - i år testar vi digitalt!

 

Vi önskar er alla en riktigt trevlig midsommar och en skön sommar.

 

Styrelsen och ordförande Malin Thelander

Nyhetsbrev från föreningen
2024-03-15 08:07

Hej,

 

Vi är mitt uppe i träningssäsongen med allt vad det innebär. Här kommer lite blandad information från föreningen.

 

Som ni kanske redan har läst på instagram så har Westan återigen blivit hälsocertifierade av Kungsbacka kommun. Syftet med certifieringen är att barn och ungdomar ska kunna vara aktiva i en hälsosam och trygg föreningsmiljö. 

 

Föreningen är hälsocertifierad enligt kommunens riktlinjer och det innebär att vi har levt upp till certifieringens tre målområden inom drogförebyggande arbete, aktivt värdegrundsarbete och höjd utbildningsnivå hos ledare.

 

Fokus för kommande års hälsocertifiering är föreningskunskap.
Följ oss gärna på instagram (vkwestan)

 

Våren är en intensiv period med många turneringar, cuper och seriespel på annan ort.

Vi vill därför uppmuntra er föräldrar att göra upp om bensinpengar sinsemellan.

 

Westan behöver fler engagerade föräldrar som kan gå in som tränare eller på annat sätt stötta våra tränare. Det är inget krav att kunna volleyboll. Delar ni vår värdegrund och vill bidra så kommer vi t ex att kunna ordna utbildningar för att ge er mer volleybollkompetens. Prata gärna med era barns tränare om hur ni skulle kunna bidra.

 

Vi behöver även engagerade föräldrar till vår styrelse. Mest akut är en kassör då vår kassör Pascal kommer att sluta vid nästa årsmöte. Slå en signal till någon av oss i styrelsen eller maila info@vkwestan.se så kan någon av oss återkomma och berätta mer.

 

Önskar er en fortsatt trevlig vår! 

 

Hälsningar Malin Thelander

Ordförande VK Westan

Hallen stängd 5-7 januari
2024-01-04 06:50

I helgen är hallen stängd för utsmyckning så all träning är inställd. Lycka till de lag som ska till Habo och spela Fyrmannafestivalen!

En julhälsning från ordförande.
2023-12-17 17:48

Terminen närmar sig sitt slut och i år, efter några års uppehåll, gick Westans tomtecup äntligen av stapeln igen. Förutom julfika spelades volleyboll i mixade lag där barn, ungdomar och vuxna spelade tillsammans. Det var härligt att se hur lagen samarbetade så bra trots olika lång spelerfarenhet. Jag skulle vilja säga att tomtecupen väl speglar vår värdegrund, vi har kul, vi är schysta mot varandra, vi spelar volleyboll och vi blir svettiga.

 

När jag skrev julbrevet för ett år sedan bad vi i styrelsen fler föräldrar att ställa upp som tränare eller hjälptränare. Det har flera av er gjort och vi är så glada att ni har valt att engagera er i vår fina volleybollklubb. Nästa lucka att fylla är att föreningen behöver en kassör inför hösten 2024. Ni får gärna ta kontakt med mig eller någon annan i styrelsen om ni skulle kunna tänka er att ta er an detta uppdrag.

 

Vid terminsstarten i höstas tog styrelsen beslut om att fokus 2023 skulle vara att få in fler barn i de yngre åldrarna till föreningen. Vi har därför under hösten gjort reklam på olika sätt, organiserat höstlovsaktivitet och "prova på tillfälle". Vi har lyckats öka antalet yngre barn, och kommer att fortsätta med det arbetet under våren.

 

Äntligen spelar vi i vår nya fina hall och utöver matcher och turneringar som spelas borta så har vi flera träningar, turneringar och matcher att se fram emot i Skårbyhallen. Det kommer att bli en händelserik vår med mycket aktiviteter.

 

Jag vill med dessa korta ord också passa på att särskilt tacka alla tränare, för den tid och det engagemang som ni lägger i föreningen för att våra barn och ungdomar ska få träna och ha roligt. Jag vill även tacka alla spelare och alla engagerade föräldrar som har bidragit till en fin hösttermin.

 

Jag önskar alla föräldrar, aktiva, tränare och styrelsemedlemmar en riktigt god jul så ses vi i hallen inom kort!

 

Ordförande Vk Westan

Malin Thelander

Hemmaturnering!
2023-12-09 20:26

Äntligen har vi fått arrangera hemmaturnering i Skårbyhallen. Idag har vi välkomnat Hylte Halmstad, Majorna, Kungälv och FVBK till fyrmannaturnering. Det har spelats level 5 och level 6 och vi tackar alla lagen för fantastiskt bra lagnamn -  och dessutom bra kämpat!

Vi tackar även Länsförsäkringar för att vi kunde dela ut reflexer till alla deltagare!

Prova på volleyboll!
2023-11-06 20:36

Vi vill att fler ska upptäcka hur kul det är med volleyboll!

Du kan börja tidigt då vi spelar i olika levels där man anpassar reglerna och till exempel tillåter studs i början för att få ett bra spel. Läs mer under SPELFORMER I VÅR VERKSAMHET om du är nyfiken och kom och prova den 12:e november i vår nya fina hall i Skårby!

Säsongsstart på lördag!
2023-09-21 09:27

Kom och heja på våra damer och herrar på lördag!

Damerna spelar sin första division 2 match i Presse och herrarna tar emot för division 3 i Fjärås. Tyvärr spelar Westan kl 12 och 16 så man måste välja, men jättekul om vi får lite publik på båda ställena!

Westan-fonden och nya betalsätt
2023-09-18 21:50
Westan strävar efter att göra volleybollen tillgänglig för alla med så låga avgifter som möjligt och utan krav på att sälja saker. Vi har historiskt inte varit så aktiva med att söka sponsring men skulle nu vilja hitta samarbetspartners för att lyfta föreningen ytterligare. 
 
Westan-fonden
Vi vill kunna erbjuda våra befintliga medlemmar att åka på cuper, läger samt ha avslutningar tillsammans och vi vill också hjälpa dem som vill spela volleyboll med oss men inte har de ekonomiska möjligheterna. Därför har vi beslutat att skapa en fond dit 10% av alla sponsorintäkter går för att erbjuda dem som inte har råd med medlemsavgifter, lägerkostnader eller dylikt att söka stöd från Westan-fonden.
 
Vi söker nu efter företag som vill hjälpa oss i vårt arbete. Detta gör vi genom att gå ut till lokala företag men hoppas att även du har möjlighet att prata med din arbetsgivare om vår förening. Även ett litet bidrag kan göra stor skillnad i vår verksamhet! Använd gärna denna pdf för att presentera Westan för ditt företag.
 
Som privatperson kan man bidra genom att bli stödmedlem i föreningen och självklart går det också bra att skicka ett bidrag direkt till fonden genom att märka en inbetalning med "Westan-fonden" (PG 98265-2).
 
Välkommen att kontakta Rebecca Svensson om ditt företag vill bli en partner till oss eller om du har några andra frågor om sponsring.
0732 47 45 28
 
Nya betalsätt för våra fakturor
Vi har nu tagit beslut om nya medlemsavgifter för säsongen 23/24. När de faktureras kommer du att få nya betalsätt att välja på, som vi informerade om i juni. Nu kan du swisha eller betala med kort eller faktura direkt från mailet. Därmed tillkommer en extra avgift som betalningspartnern Billmate tar ut, mellan 9-59 kr beroende på fakturabeloppet. Detta är en del av vårt uppdaterade medlemsregister SportAdmin och vi hoppas att det blir smidigare för er då det gör arbetet för vår kassör mycket enklare. Vi har även fått nya funktioner i medlemsappen, har du t ex sett att man nu kan lösa samåkningen direkt på kallelserna?

 

Kallelse till VK Westans årsmöte den 17 september 2023
2023-09-10 14:49

Hej!

 

Söndagen den 17 september kl 14.00 är det dags för årsmöte i VK Westan. Alla medlemmar och föräldrar är välkomna till detta viktiga möte där vi bland annat kommer att välja nya medlemmar till styrelsen och besluta om budget för vår verksamhet.

 

Vi träffas denna gång på Elof Lindälvs gymnasium och går in via huvudentrén. Styrelsen kommer finnas på plats och lotsa er till rätt lokal.

 

Årsmöteshandlingarna hittar du på hemsidan under ”Klubbinfo och Styrelse”

 

 

Varmt välkomna!

 

Hälsningar Styrelsen

Årsmöte 17/9
2023-08-15 19:40

Välkommen på årsmöte i VK Westan!

Boka kl 14-15, lokal får du reda på i kallelsen, kommer i din inkorg inom kort.

Väl mött!

önskar styrelsen 

I väntan på Skårbyhallen...
2023-08-08 10:25

...har vi fått temporära halltider i Fjärås och Presse.

 

Vi kommer att träna enligt följande schema:

Grupp Tid Hall
Kidsvolley Sön 16-17 Fjärås
Fyrmanna 12/13 Sön 17-19, Ons 17-19 Fjärås sön, Presse ons
Fyrmanna 10/11 Sön 17-19, Ons 17-19 Fjärås sön, Presse ons
Herrar Tis 19:30-21:30, Tor 17-18:30 Fjärås
Dam A Tis 17-19:30, Tor 18:30-20 Fjärås
Dam B Tis 17-19:30, Tor 18:30-20 Fjärås
Dam C Tis 17-19:30, Sön 19-21 Fjärås
Träningsgruppen Sön 19-21 Fjärås
Vuxenträning Tis 21:30-22:30 Fjärås
Öppen träning - -

 

Vi kör igång söndag 3 september!

Nytt datum för kickoff 27/8
2023-07-31 20:46

Hej allihop!

Hoppas att ni njuter av sommaren och laddar era batterier inför höstens volleybollsäsong. Tyvärr riskerar bygget av Skårbyhallen att bli något försenat. Om det blir så kommer vi att tillfälligt få andra träningshallar. Det som vi vet redan nu är dock att vi behöver byta datum för vår Kickoff. Nytt datum är den 27 augusti och vi kommer att hålla till på Galaxen och Kapareskolan. Mer info kommer, men boka redan nu in datumet.

 

Fortsatt trevlig sommar!

Styrelsen

 

 

Sommarhälsning
2023-06-21 18:20
Glad midsommar!
Sommaren är här och styrelsen vill rikta ett stort tack till alla som har varit engagerade under säsongen. Tack till alla föräldrar som ställt upp och kört till turneringar och sammandrag. Tack till barn och ungdomar som varit engagerade under året, men framförallt ett stort tack till alla ledare som lagt både tid och engagemang på våra barn och ungdomar i VK Westan.
 
Det har varit en fantastisk säsong. Äntligen har vi kunna delta i sammandrag, turneringar och seriespel till fullo. Klubben har fått många nya medlemmar och några föräldrar har även erbjudit sig att stötta tränarna i höst, vilket verkligen uppskattas. Det finns fortfarande behov av fler tränare och stöttning till våra tränare och det kommer också att finnas möjlighet att delta i styrelsearbetet under kommande säsong. Det är bara att prata med era barns tränare eller ta kontakt med mig, eller någon annan i styrelsen för att få veta mer om hur ni kan bidra.
 
Till hösten kommer alla våra träningar att ske i den nybyggda Skårbyhallen i Björkris, nära Hede pendelstation. Ni kan redan nu boka söndagen den 3 september för kickoff/invigning. Mer information kommer när det närmar sig.
 
Önskar er alla en riktigt skön sommar.
 
Volleybollhälsningar Malin Thelander
Ordförande VK Westan
VSS pokal
2023-06-12 22:48

Under säsongen har våra träningslag i sexmanna kämpat i Västsvenska serien och det gav resultat, tjejerna kom på en tredjeplats och vann denna tjusiga pokal. Den får snart flytta in i vår nya hemmahall i Skårbyhallen. Bra jobbat och tack alla som hjälpt till, det har varit många som ställt upp under året!

Nyheter från våra lag
Damer B & C, 19/05 18:17 
Träningsgrupp, 24/03 17:33 
Damer B & C, 24/03 17:31 
Damer A, 24/03 17:26 
Ledare, 25/02 16:29 
Ledare, 15/02 18:55