SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Volleybollklubben Westan
Kungsbacka
Utbildningsplan Volleybollklubben Westan
Höjd utbildningsnivå på barn- och ungdomsledare
Utbildningsplan Volleybollklubben Westan 

  

Volleybollklubben Westans målsättning är att alla ledare ska ha en anpassad utbildning för den nivå de verkar på och också att alla ledare är utbildade i SISU Idrottsutbildarnas utbildningar för aktuell åldersgrupp. Alla ledare och föräldrar ska gå utbildningen Trygga möten. Ledare har även ett eget ansvar att gå utbildning som erbjuds, för att på bästa sätt utveckla våra ungdomar både idrottsligt och socialt. Utbildningar inom Svensk Volleyboll och SISU Idrottutbildarna uppmuntras och är kostnadsfri för den enskilde ledaren, dessa utbildningar bekostas av föreningen. 

  

Ledare för grupp med barn upp till 12 år 


  • Minst en ledare i varje ledarlag, ska ha gått Riksidrottsförbundets barnledarutbildning Plattformen som arrangeras av SISU Idrottsutbildarna. Vi uppmuntrar alla ledare att gå den och minst två av föreningens ledare ska genomgå den årligen.  
  • Ledare ska regelbundet prata om sund kost och kostvanor i samband med psykisk och fysisk aktivitet. 

Alla ledare

  • Minst en i varje ledarlag, i respektive grupp ska ha genomfört Svenska Volleybollförbundets utbildning inom den spelform man är ledare i. Vi uppmuntrar och uppmanar våra ledare att gå fler utbildningar hos SISU Idrottsutbildarna. All utbildning är kostnadsfri och betalas av föreningen. 
  • Minst en ledare i varje grupp, deltar på föreningens större ledarträffar som sker minst två gånger per år 
  • Alla ledare ska genomföra den webbaserade kursen Trygga möten (tryggamoten.se)


 VK Westan följer Riksidrottsförbundets idéprogram Idrotten vill med riktlinjer för barn- och ungdomsidrotten. De beskriver på ett övergripande plan hur en trygg och utvecklande barn- och ungdomsidrott bör utformas. Alla föreningens ledare ska vara väl insatta i Idrotten vill. 

 Vi arbetar kontinuerligt med SISU Idrottsutbildarna i värdegrundsfrågor i Värdefullt. Genom SISU finns mycket stöd att få både för dig som ledare och för din träningsgrupp. Som ledare i barn- och ungdomsgrupper ansvarar du för att minst en träff med SISU Idrottsutbildarna och Värdefullt genomförs per år i din grupp.  

 Kontakt och samarbete med andra föreningar är ett bra tips för att få utbyte som ledare och för barnen att träffa andra barn som spelar volleyboll.  

                        

Utbildningar för spelare  

För spelare i de åldersgrupperna där man börjar döma själv, anordnas utbildningar i regellära och dömning. Obligatoriskt för spelare att delta på dessa utbildningar. 
Unga ledare kan får stöd och utbildning via SISU.

  

Styrelse 

 Alla styrelsemedlemmar i VK Westan ska genomföra den webbaserade kursen Trygga möten (tryggamoten.se) 

  

Föräldrar
Alla föräldrar med barn/ungdomar upp till 18 år i VK Westan uppmuntras att genomföra den webbaserade kursen Trygga möten (tryggamoten.se) 

Utbildningsansvarig i styrelsen - kontakt
Vladimir.Vujic@gycom.se

Länkar till SISUs utbildningar hittar du här: