Volleybollklubben Westan
Kungsbacka

Höstturnering för damlaget
2016-09-26 22:14
Med seriestart alldeles runt hörnet åkte en tapper trupp ur damlaget iväg till höstturneringen i Alingsås för att få känna på lite matchtempo. Målet för dagen var att ha kul, göra bra saker på vår sida nätet och att träna på lite nya saker. Och träning fick vi gott om!

Vi hamnade i en fyrlagsgrupp med Kungälv, Jönköping B och RIG C. Första matchen spelades mot Jönköping, och slutade oavgjort. I första set hade vi svårt att komma igång, och förlorade mycket poäng på egna misstag. I andra set bättrade vi oss och det såg nästan ut som volleyboll. Andra matchen spelades mot Kungälv, vilket blev en jämn och rolig match. Det blev till slut en förlust för vår del, men inte utan kamp. Sista set slutade 27-25 till Kungälvs fördel, men det gjorde oss inte så mycket då vi var nöjda med vår prestation. Det blev förlust i de två sista matcherna i gruppspelet också, vilket hade mycket att göra med att vi gjorde en del egna misstag och tappade lite fokus.

Efter gruppspelet gick vi till b-slutspel där vi spelade ytterligare tre matcher mot Värnamo, Trollhättan och Falköping. Matchen mot Trollhättan visade sig bli en utmaning i att hålla uppe tempot på vår sida nätet, och inte falla in i motståndarnas tempo. Men efter lite om och men lyckades vi ta hem dagens första seger. Både Värnamo och Falköping bjöd på roliga matcher, men med svajande servemottagning och ett gäng väldigt trötta tjejer lyckades vi inte ta hem någon mer seger för dagen.

Sammanfattningsvis var dagen både nyttig och rolig för hela laget, och vi vet nu vad vi behöver fokusera på inför seriestarten 23/10. Vi väl även skänka ett STORT tack till Elin F. som ställde upp och åkte med då delar av laget insjuknat inför turneringen. Bra jobbat hela laget, hoppas i nu är ännu mer laddade inför säsongen!