Kungsbacka

Bortamatch för damlaget
2016-11-13 22:04

Säsongens andra bortamatch var emot Gislaved, och en trupp på 8 tappra spelare begav sig på en resa genom ett snöklätt landskap. Förutom damlagets stabila startsexa hade vi även med oss två juniorer – Elsa och Patricia.

Senaste matchen hade vi en grym sinnesstämning på planen som vi försökte få med oss även i denna match, vilket gick sådär bra. I första set ställde vi upp med Sofia som passare, Carro som komp, Elsa och Mikaela som kanter och Linda och Hanna som centrar. Gislaved bjöd på ett bra motstånd, och hela första setet var mycket jämt. Vi varierade våra anfall från alla håll, men Gislaved plockade det mesta. Tack vare ett bra försvarsarbete från motståndarnas sida, och lite för många misstag från vår sida, lyckades Gislaved ta hem första setet med 25-19. Men matchen var inte över för det!

I andra set bytte vi in Patricia på kanten, och Mikaela på center. Här jobbade vi hårt på att minska våra egna misstag, samt att pressa servar och anfall för att få ut motståndarens mottag från nätet. Men återigen lyckades Gislaved plocka oerhört mycket av våra anfall, trots att vi placerade och varierade. Detta i kombination med pressade servar gjorde att Gislaved lyckades ta hem även andra set, med 25-20.

I tredje set tog vi in damlagets startsexa för att göra ett sista försök att vända matchen, men vi lyckades aldrig riktigt uppbåda den mentala inställningen för att lyckas. Efter halva setet bytte vi in våra två juniorer för att få till en förändring, men vi lyckades inte riktigt hela vägen. Tredje och sista set tog Gislaved hem med 25-14.

Trots förlusten gjorde vi ändå en bra insats med mycket bra anfall och flera fina serveserier. Både Elsa och Patricia presterade långt över förväntan, och vi i damlaget är jätteglada att de ville vara med och stärka vår trupp! Ett stort tack till er båda.

Nästa vecka väntar Svedala hemma, till dess ska vi jobba på att minska egna misstag, och att försöka komma in i en bättre mental sinnesstämning. Hoppas att vi ses då!