Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Volleybollklubben Westan
Kungsbacka
Tack för säsongen 18/19
Nu får vi passa på att vara utomhus
Tack till spelare, ledare, föräldrar och andra supporters för en härlig säsong. Nu fokuserar vi på utomhusaktiviteter, kanske blir det lite beachvolley eller fysträning för några av lagen? Mer info om det kommer från respektive ledare.

Vi ses hallen igen i september. Info om träningstider kommer som senast i augusti.
Vi söker styrelsemedlemmar
2019-05-23 21:48
Inför nästa säsong kommer vi att behöva nya styrelsemedlemmar! Både vår ordförande Sofia samt vår kassör Bittan har suttit i många år, och i år avgår de, så dessa poster är vakanta. Vi har även någon suppleantplats vakant. Hör av er till valberedningen med förslag, antingen om du själv är intresserad eller om du har något förslag. 

Valberedning: Karin Stakeberg 0702-573854 alternativt stakebergskan@gmail.com
Kidsvolley- och level 4-cup på söndag!
2018-02-28 09:27
Välkomna spelare, ledare och publik till vår kidsvolleycup på söndag 4/3 i Presse Idrottshall.

Vi kommer att spela Kidsvolley på alla nivåer (Level 1, 2 och 3) samt fyrmanna level 4. Det är roligt att låta även våra yngre spelare få känna hur kul det är att spela turnering och vinna medalj, så kom gärna även med de yngsta nybörjarna.

Datum: Söndagen den 4:e mars Tid: 13.00 – 17.00 (Samling/Uppvärmning kl 13.00 och spelstart strax därefter,
Hallen är öppen från 12.00)
Plats: Presse idrottshall, Onsala Skällaredsvägen 5, 43932 Onsala
Det kommer att finnas fik med smörgås, frukt, dricka m.m.
Anmälan sker senast 27 februari till kristof202@gmail.com. 
Inbjudan: Westan 50 år firas 20 januari
2018-01-07 20:25
✨ WESTAN 50 ÅR ✨

28 december fyllde vi hela 50 år - detta ska firas! Välkomna alla nuvarande och tidigare medlemmar och volleybollspelare den 20 januari.

Sprid gärna vidare inbjudan till vänner och bekanta som varit engagerade i föreningen!
Westan fyller 50år! Det ska vi fira den 20/1!
2017-11-21 15:17
I december 1967 bildades vår volleybollklubb (då under namnet Tölö VK) namnbytet skedde 1974 i  samband med att Fjärås Fritidscenter byggdes. Detta ska vi självklart fira lördagen den 20 januari 2018. Vi har bokat hallen i Fjärås mellan 13.00-19.00. Boka upp datumet i kalendern så återkommer vi med mer info. 

Vill du ingå i festkommiten? Kontakta Bittan. 

Välkomna på 50årskalas! 


Klubbshop hos Team Sportia
2017-11-13 17:48
Är det dags för nya kläder?
Glöm inte att VK Westan har en klubbshop hos Team Sportia i Kungsbacka!
Där finns allt från t-shirtar, shorts och vår Westan-overall. Man kan även få sitt namn tryckt på sina kläder!
Team Sportia finns på Hantverksgatan 3 har har öppet vardagar 10-19, lördagar 10-15 och söndagar 11-15.Volleybolleybollhelgen 11-12 november
2017-11-08 06:53
I helgen blir det volleybollfest, välkomna att titta på volleyboll i alla dess former.

lördag kl 14.00 möter damlaget serieledarna Värnamo B i Fjärås idrottshall. Damerna är taggade till tänderna för att ge Värnamo en riktig match! 

Söndagen bjuder på Kidsvolleyturnering i Presse idrotshall kl 13-16. Westan arrangerar turneringen och vi har många egna lag allt från level 1 till level 4. Mycket glädje och spännande matcher utlovas! Vårt fik kommer att servera kaffe, kakor, mackor och annat smaskigt och pengarna går självklart direkt tillbaka till Westan och gör att vi kan arrangera mysiga lagkvällar tillsammans. 

Ta med dig vänner och bekanta och kom. Det blir KUL!
Seriepremiär för damlaget kl 14 21/10
2017-10-21 11:51
Lördag 21/10 tar Westans damlag emot Vindrarp Vk i seripremiären. En rafflande match med oviss utgång är att vänta. Förra säsongen slutade med värdinna vinst mellan lagen. 

Välkommen att heja fram damerna till seger. 
Westans ledare Emma Snelder finalist i Årets Eldsjäl
2017-09-11 19:33
Vår mycket uppskattade ledare Emma Snelder är en av finalisterna i Årets Eldsjäl inom kategorin integration. 

Hösten 2015 var Emma initiativtagare och drivande till att starta upp ett integrationsprojekt inom föreningen. Projektet övergick snart till ordinarie verksamhet och föreningen har tack vare detta implementerat ett arbetssätt för inkludering och integration i förening som stort, både för nyanlända tjejer och killar.

Tack vare Emmas outtröttliga och enastående engagemang har nyanlända barn- och ungdomar genom volleybollen fått ökad trygghet och sammanhang och också lärt sig språket och kommit in i det svenska samhället snabbare. Förutom träningar och matcher har Emma arrangerat många sociala aktiviteter för ungdomarna.

Emmas behjärtansvärda arbete och finalistnominering har den senaste veckan uppmärksammats stort både nationellt och lokalt. 

Intervju med Emma i Expressen (TV + artikel)
Rösta fram Emma till Årets eldsjäl
Intervju med Emma i Göteborgsposten
Reportage om Emma på volleyboll.se
Emma i Nyhetsmorgon, TV4

Emma och Abolfazl i P4 Halland

Reportage i Kungsbacka-Posten
Norra Halland har också haft reportage om Emma i den tryckta tidningen.


Till volleyboll.se säger Emma:
- Fantastiskt kul och hedrande, inte bara för mig, utan för hela volleyboll-Sverige. Runt om i landet finns volleybollföreningar som tar ett stort ansvar och det ska vi känna stolthet över. Jag är långt ifrån ensam i att driva projektet. En eld brinner inte utan syre; det är många som hjälps åt att göra möjligt, säger Emma.


Vi i Westans styrelse vill framföra att vi är oerhört stolta över Emmas arbete och initiativkraft. Vi vill också tillägga att Emma var den som på riktigt införde kidsvolley i vår verksamhet. Året var 2009 och föreningen hade ca 30 medlemmar. Emma har sen dess jobbat ihärdigt, inspirerat och entusiasmerat många ledare och spelare att börja med volleyboll och också fortsätta. Sen dess har vi vuxit till runt 220 medlemmar och är enligt licensstatistiken den största volleybollföreningen i Sydsvenska distriktet (Småland/Halland/Blekinge). Emma har också haft stor delaktighet i de riktlinjer och ledstjärnor som föreningen står för och agerar utefter.


Omröstningen till Årets eldsjäl pågår fram till fredagen den 9 mars. Vinnarna i respektive kategori presenteras senare samma dag när 2017 års upplaga av Eldsjälsgalan går av stapeln i Berns salonger i Stockholm. Lägg din röst på Emma, här!

Nu kör volleybollsäsongen igång!
2017-09-01 18:49

Nu kör vi igång en ny spännande säsong igång för Volleybollklubben Westan. Föreningen fyller 50 år i år, ett stort jubileum och vi kan också fira att vi har fler medlemmar än någonsin tidigare med cirka 220 medlemmar i föreningen. Detta måste såklart firas! Mer information om det kommer, men hela säsongen 2017/2018 blir ett firande av 50-åringen!

 

Igår hade vi ledarträff och det är många laddade ledare som längtar efter att köra igång säsongen :) Vi har träningsgrupper från 4 år och uppåt och vi välkomnar nya spelare i alla åldrar under hela säsongen. Detta är vi otroligt stolta över och det ligger också i riktlinjer med Riksidrottsförbundet satsning "Idrott hela livet".Vår strävan är att vi skall kunna hålla kvar så många som möjligt så länge som möjligt. I spannet från de som vill satsa på volleyboll och de som har volleyboll som motionsform. Vi har ett damlag i div II där målet är division 1 inom en treårsperiod och vi hoppas på att inom de närmaste åren ha ett herrlag i seriespel. Våra barn- och ungdomslag kommer som alltid att åka på många cuper och sammandrag. Westans läger i januari är en höjdpunkt för många barn- och ungdomsspelare, i år 13-14/1.

 

Information grupperna skickas ut från respektive ledare. Ju mer vi växer desto fler behöver vi bli som engagerar oss. Det finns många uppgifter som föräldrar kan göra som inte är betungande. Fråga ledarna i gruppen eller maila styrelsen på info@vkwestan.se. Ju fler vi är desto starkare blir vi!

 

Vi vill också berätta att vi sedan förra året är en hälsocertifierad förening inom Kungsbacka kommun.- Syftet med certifieringen är att barn, ungdomar och andra aktiva ska kunna vara aktiva i en hälsosam och ännu tryggare föreningsmiljö.

 

Nu kör vi!

 

Hälsningar

Styrelsen i Volleybollklubben Westan

Välkomna på volleybollkväll i Aranäshallen imorgon
2017-03-30 09:15

Hej alla ledare och spelare!

På fredag 31/3 kör vi Idrott hela livet-kväll i Aranäshallen A kl.19-21.

Vi är ett gott gäng som kommer att vara där på fredag och vi blir gärna fler :) Så välkomna på en rolig kväll tillsammans, bara att dyka upp! Tipsa också om ni har kompisar som vill prova-på volleyboll.

Idrott hela livet anordnas av Kungsbacka kommun och SISU Idrottsutbildarna där alla i alla åldrar får komma och prova-på olika idrotter. Läs mer här: https://www.kungsbacka.se/…/Trana-och-mo…/Idrott-hela-livet/

Föreläsning och taco-kväll flyttas!
2017-03-17 12:58
På grund av personliga omständigheter måste Siavosh Derakthi avboka föreläsningen den 24/3. 
Vi väljer att flytta klubbkvällen med föreläsning och tacobuffé till tisdagen den 25/4. Nya kallelser kommer skickas ut inom kort. Tid: 17.30. Plats: Matverket, Kraftvägen 2, 43437 Kungsbacka. Vid frågor/anmälningar, kontakta Caroline Bjerlemo, c-bjerlemo@hotmail.com, 0707-682869.
Vi ber om ursäkt för ändringen och hoppas alla kan komma 25 april istället!
Fredagsmys med tacos och inspirerande föreläsning tillsammans med volleybollkompisarna
2017-02-28 20:01
Siavosh Derakhti

Fredagen den 24 mars har Westan bjudit in den prisbelönte föreläsaren Siavosh Derakhti till Kungsbacka. Siavosh kommer föreläsa om bland annat motivation, integration och utanförskap. Han har bland annat blivit vald till Årets Svenska Hjälte på Svenska Hjälte galan 2014, varit sommarvärd i P1, vunnit Raoul Wallenberg-priset och träffat Barack Obama.


Efter föreläsningen får vi catering från Matverket, och har en härlig taco-kväll tillsammans.


Westan bjuder sina medlemmar på föreläsningen och mat, men alla är välkomna! Familjer, vänner och vem som helst man vill ta med, då betalar man endast 100 kr för en grym föreläsare och god mat. Detta är en obligatorisk kväll för alla lag från 03-05 och uppåt i åldrarna, men även 06-07 och yngre är mycket välkomna i sällskap av en målsman.


När: 24/3

Tid: 17.30

Plats: Elektronen, Industrigatan 2a, 43432 Kungsbacka

Anmäl senast: 17/3 genom att svara på kallelsen eller anmäl till Caroline Bjerlemo: 0707682869, c-bjerlemo@hotmail.com. Ange antal medföljande icke-medlemmar samt specialkost.


Så ta med kompisen, syskonet, mamma och pappa och kom på en inspirerande och rolig kväll med hela klubben.


Först till kvarn!


siavosh.se 

Save the date - 24 mars
2017-02-24 17:00
Siavosh Derakhti
Westan bjuder in alla medlemmar med familj och vänner till taco-kväll och föreläsning med prisbelönte Siavosh Derakhti.
Mer info kommer snart!
Klubbresa till elitseriematch!
2017-02-13 22:17

På söndag 19/2 åker vi tillsammans för att se matchen mellan 3:an och 4:an i herrarnas elitserie mellan Falkenberg och Örkelljunga :) Alla medlemmar är välkomna att följa med!

Avresa 15.30 från Kungsbacka Station i buss
Ungefärlig hemkomst 20.00 Kungsbacka station

Pris: 125 kr per person för bussresan (biljett gratis för alla)

Anmälan: senast onsdag 15/2 kl. 18.00 på info@vkwestan.se

Ta gärna med era nära och kära; Föräldrar, syskon, sambos, vänner, etc. de är givetvis också välkomna att följa med :)

(För barn födda -06 och senare krävs målsmans sällskap)

Nyheter från våra lag
Fyrmanna 2006-2007, 24/04 19:42 
Fyrmanna 2006-2007, 14/04 17:22 
Fyrmanna 2006-2007, 13/04 12:07 
Fyrmanna 2008-2009, 13/04 12:02 
Fyrmanna 2006-2007, 04/04 19:07 
Kidsvolley 2010-2011, 24/03 14:35